Recreanten
De recreatieve afdeling van VIJV telt ongeveer 30 leden, die 2 verschillende groepen hebben, een Dames- en een Herengroep.
Elke groep traint/speelt eenmaal per week. De dames groep heeft een trainer, de heren trainen voornamelijk zelfstandig. Allen worden begeleid door een recreanten coördinator.

Er wordt getraind en gespeeld in de “Pokkershutte” te IJzevoorde, waar een ieder speelt op zijn of haar niveau. De trainingen en speelavonden zijn op de woensdagavond.
Klik voor vergroting
Klik voor vergroting
De twee teams doen mee aan het recreatieve districttoernooi, georganiseerd door de NeVoBo.
Tijdens één seizoen wordt er 4 keer in Terborg gespeeld. Om hieraan mee te mogen doen is geen extra contributie verschuldigd.

Recreatief volleyballen bij VIJV is spelen op een vaste dag, vaste tijden en met vaste groepen. Het is zeker niet vrijblijvend, m.a.w.  de ene keer wel en de andere keer niet komen, om wat voor reden dan ook, is zeker niet de bedoeling. Bovendien voor nieuwkomers een reden om meteen weer af te haken. Laat je teamgenoten niet in de steek en kom regelmatig. Volleybal is tenslotte een teamsport. Maak een ieder enthousiast voor het spelletje en je hebt zo weer een aanwinst voor je eigen groep recreanten. Doen!